Stiri

Invata sa gatesti cel mai bun desert alaturi de CulinaryOn

Din fericire sau nefericire pentru noi avem un singur stomac, de care evident ca trebuie sa ne ingrijim, si in limitele bunului simt si al kilogramelor care se potrivesc indicelui nostru corporal, sa ne bucuram de micile placeri ale vietii, de frisca, de ciocolata, de gemuri, prajituri si torturi.

Da, deserturile sunt ispitele noastre, slabiciune, un mod de a ne refugia din nebunia de vietii de zi cu zi ca sa ne consolam cu fericire la lingurita. Bineinteles ca dulciurile dau dependenta, dar ne impacam cu aeasta slabiciune, ne-o asumam si ne purtam cicatricile cu mandrie (de exemplu un semn care a ramas dupa ce, din lipsa de experienta si simt practic in situatii de urgenta, te trezesti cu ditamai arsura pentru ca ai confundat oala cu apa cu cea in care topeai zaharul ca sa prepari creme brulle).

Daca esti pasionat (evident ca esti, altfel sa ne crezi pe cuvant: esti o persoana CIUDATA) de deserturi poate ar fi timpul sa devii specialist, sa devii maestru ca sa poti sa iti impresionezi prietenii. De aceea poti invata sa gatesti cel mai bun desert alaturi de echipa de profesionisti de la CulinaryON.

Cel mai potrivit loc sa inveti in timp ce iti organizezi petrecerea aniversara este CulinaryOn. Aici poti petrece impreuna cu prietenii si familia. Vei avea parte de o aniversare unica, cu un bucatar profesionist, ce va imbina cursurile distractive de bucatari si amatori de gatit cu competitii amuzante, glume, bauturi spumante si emotii de vis.

Deserturile au o variatie atat de mare ca pare mai usor sa gasesti un ac intr-un car de fan, in loc sa te decizi care este cel mai bun desert, dupa care sa mai si inveti sa il prepari.

Sa fie cu crema multa? Cu frisca? Sa fie lava cake? Dar ce fel de lava cake? Ce fel de ciocolata alegem? Sa fie inghetata? Dar cu ce fel de arome? Cu ce fel de lapte? Sa fie raw vegan? Sa fie cu sarlota? Sa fie cu vanilie? Cu crema de cacao? Sa fie fructata? Cu arome? Caramel? Cu fulgi de migdale? Si astea sunt doar cateva dileme in fata carora suntem pusi cand trebuie sa decidem care este cel mai bun desert.

Ce este bine de stiut insa…fiecare desert are capriciile lui. Ca sa iasa perfect ai nevoie de putin timp, de ingredientele necesare (improvizatiile se fac doar in momentul in care stii sa stapanesti aceasta arta) si sa respecti reteta pas cu pas.

Alte secrete pentru a prepara cel mai bun desert:

Daca e vorba de prajituri cu foi sau de torturi trebuie sa intelegi care este rolul expresiei la temperatura camerei.

De exemplu, untul trebuie sa fie moale, pufos, dar sa nu se topeasca in farfurie. Pentru ca ai nevoie sa il amesteci cu zaharul, fara sa ramana cocolase. Daca ingredintele tale sunt reci, luate direct din frigider, atunci coca ta va fi tare, nu pufoasa.

Atunci cand incorporezi faina sa o faci cu rabdare, nu o torni direct, pe toata, ci pas cu pas, in ploaie.

Ouale se pun spre final, dupa ce amesteci ingrediente precum zahar sau unt. Praful de copt se pune la final.

Recomandarea in ceea ce priveste praful de copt este de 4 lingurite la jumatate de kilogram de faina.

Daca tot vorbim de oua, pentru ca un blat sa fie cat mai pufos prima data se bat albusurile separat, pana se fac spuma, dupa care se adauga si galbenusurile, daca este cazul.

Atunci cand pui compozitia in tava pentru a o baga la copt sa te asiguri ca lasi suficient loc pentru a avea unde sa creasca.

Miere sau zahar? Mierea pastreaza proaspata prajitura mai mult timp, dar poate altera gustul celorlalte ingrediente. De asemenea, mierea este de 3 ori mai dulce decat zaharul deci nu exagera.

Temperatura ideala pentru a coace un desert este de 170 de grade Celsius.

Prajitura se usuca daca nu esti atent la timpul de coacere, orice minut peste inseamna esec.

Pentru o crusta delicioasa poti pune pe deasupra niste unt topit, la 10 minute dupa ce ai scos-o din cuptor.

Daca vrei sa inlocuiesti ouale o poti face cu ulei de masline.

Vegetarienii pot folosi sos de mere sau unt de migdale.

Cum alegi faina? Pentru cele mai bune deserturi alege tipul de faina care contine cel mai mic procent de proteine.

Daca esti pasionat, interesat si dispus sa experimentezi pana vei pregati cel mai bun desert asta vei si face. Nu te lasa descurajat de neplacerile care iti pot taia din elan.