Stiri

Top 10 seminarii culinare din Romania

Gurmanzii sunt o categorie aparte. Ei apreciaza mancarea buna, explozia de arome, de gusturi, aranjamentul in farfurie. Cand vorbesti despre mancare in ziua de astazi nu e ca si cum ai face comentarii ca acum 100 de ani. Lucrurile s-au schimbat in acest domeniu, au evoluat, s-au rafinat. Nu li se mai spune bucatari, ci chef.

Exista concursuri televizate pe acest domeniu, unde nivelul cerintelor este crescut. Nu mai este suficient sa spui ca ai taiat ceapa, ci trebuie sa stii ce inseamna stilul Julien, asta daca iti doresti sa intri in aceasta casta. Daca te multumesti cu un ou fiert, oricum, atunci nu mai conteaza. insa exista o arta si atunci cand este vorba de un banal ou fiert. Daca ti se pare ca esti talentat, daca te relaxezi atunci cand gatesti, daca iti place sa experimentezi poate ar fi timpul sa te perfectionezi, sa urmezi un seminar culinar pentru a-ti desavarsi misterele artei gatitului.

Iti venim in ajutor cu o lista de top 10 seminarii culinare din Romania. Le vei analiza si vei alege care este cea mai buna varianta pentru tine.

1. CulinaryOn

Este mai degraba un seminar de tip workshop dedicat firmelor care isi doresc sa creeze o altfe de atmosfera in randul angajatilor. Echipa de la CulinaryOn te invita sa iti recompensezi angajatii cu un teambuilding culinar pentru firme distractiv si foarte util. Ce vei primi la schimb? Locul perfect pentru a gati impreuna cu bucatarii lor talentati si ocazia de a petrecere o seara delicioasa avand un pahar de vin intr-o mana si instrumente de gatit in cealalta mana.

2.Horeca School

Este un brand cu notorietate pe aceasta piata. Daca vei intreba un profesionist iti va spune ca a auzit de Horeca. Horeca School are si o şcoala contemporana unde esti asteptat daca vrei sa inveti sa gatesti la nivel profesionist. Cei de la Horeca School detin laboratoare proprii utilate unde vei exersa in timp ce inveti impreuna cu instructorii. Cursurile sunt tinute de chefs profesionisti din Romania, dar si din strainatate. Poti face cursuri de bucatare, cofetar, patiser, brutar, bucatar sef, young chefs. De exemplu, la cursursul de bucatare vei invata tehnici de lucru sau te poti specializa in haute cuisine: art plating, french cuisine, italian cuisine, asiatic cuisine si altele.

3.Icep Hotel School

Icep Hotel School organizeaza programe de formare profesionala si traininguri de companie pentru profesionisti, dar si ateliere de gatit. La cursul de bucatar iti vei dezvolta competentele de baza de la profesionisti din industrie si chefi consacrati bazele bucatariei, incepand cu modul de organizare a unei bucatarii, normele de igiena, tehnici de taiere a legumelor, pana la tehnici de pregatire a diferitelor tipuri de preparate si plating.

4.Scoala de Arta Culinara Petrisor Tanase

La scoala de Arta Culinara Petrisor Tanase se organizeaza cursuri de formare in meseria de bucatar, cu module de bucatarie franceza, germana, asiatica, mediteraneana si altele.

5.Studio Culinar

O alta optiune pentru tine poate fi Studio Culinar. Aici vei putea participa la workshop-uri culinare, pe diverse teme. in functie de ce preferinte culinare ai. Ce primesti pe langa cunostinte? Toate ustensilele de lucru, un kit personal de care sa te folosesti: sort, cutit, boneta. La final vei primi o diploma de absolvire, semnata de Maestrul invitat.

6. Scoala Bella Italia

In baza motto-ului ”Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare - George Bernard Shaw” cei de la Bella Italia va invita sa urmati cursurile lor. De exemplu, la cursul de calificare pentru bucatar veti invata sa va dezvoltati abilitatile de baza necesare pentru a putea satisface cele mai exigente gusturi ale consumatorilor.

7. ”InkChef Academy by Paul Siserman” este o alta optiune pe care o puteti lua in considerare. Aici puteti opta pentru seminariile culinare care sunt sustinute de Chef Siserman si de alti chefi renumiti atat din Romania, cat si din strainatate. Organizatorii fac urmatoarele mentiuni: ”in cadrul acestor seminarii gatitul devine o metoda de relaxare, de invatare si de socializare. Astfel, cei pasionati de arta culinara, dar si aceia care doresc sa isi petreaca timpul liber intr-un mod inedit vor descoperi gatitul sub forma de terapie antistres”.

8. Dallesgo - cursuri interactive after work - COOKING AROUND THE WORLD Cei de la Dallesgo au o traditie in ceea ce priveste cursurile pe care le organizeaza, deci nici cel dedicat gatitului nu are cum sa va dezamageasca. In fiecare sesiune vei ajunge intr-o noua destinatie si pe langa faptul ca vei invata retete noi, vei putea sa descoperi si stilul de viata al unor oameni care traiesc in diferite colturi ale lumii. Vor fi niste momente de bucurie a gustului, de extaz al papilelor, de exaltare a simturilor. Vei avea ocazia sa incerci ingrediente, tehnici, retete si filosofii de gatit cu totul noi.

9. Societe Gourmet este destinat celor care isi doresc altceva. De exemplu, puteti imbina utilul cu placutul in cadrul evenimentului Yoga Brunch. Dupa exercitiile de yoga sunteti asteptati la un brunch pe cinste. Dar distractia e distractie asa ca dupa sunteti asteptati la cursurile de gatit. Cum vi s-ar parea daca veti invata sa faceti paine?

10. Artisan Cooking Classes sau seminarii de gatit pentru amatori. Cei de aici organizeaza cursuri de gatit pentru adulti, dar si pentru copii. Artizanul si fondatorul Artisan Cooking Classes, Cheful Daniel Wendorf este din Hamburg, Germania. El este cel care va va invata cum sa gatiti, cum sa va desavarsiti acest talent.