Bucatarie thailandeza

Un miros de lemongrass, ghimbir, cardamon, pulbere de curry și un gust ușor de orez de iasomie și lapte de nucă de cocos... Bucătăria thailandeză este întotdeauna ușor de recunoscut și cu siguranță greu de uitat. Dacă vă este drag de ea, nu este necesar să mergeți în Thailanda - pur și simplu veniți la cursurile de gatit Thai de la CulinaryOn.

Combinând tradițiile din China, India și Europa, bucătăria thailandeză are un gust unic, debordand de condimente și ierburi. Ca orice altă bucătărie oriental, aceasta are un amestec de sărat, dulce, acru și amar în rețetele sale. Ingredientele de bază sunt orezul și fideaua, care sunt adesea servite cu sos de stridii, creveți, legume, pui și arahide. Chefs din bucătăria thailandeză folosesc tot felul de pești, fructe de mare și carne în retetele lor, amestecându-le cu legume sau chiar fructe. Insa, principala caracteristică este gustul de ardei iute: se cultiva mai mult de 10 tipuri în Thailanda.

Descoperiți cele mai populare mâncăruri thailandeze:

- supe precum Tom Yum sau Tom Kha;
- salata de legume picante cu papaya - Som Tum;
- creveți prajiti Thai;
- grâu, ouă sau orez ca garnitură la fructe de mare, carne sau legume

și în cele din urmă delicioasele deserturi:

- orez lipicios de mango cu înghețată de nucă de cocos
- roșii thailandeze cu lapte de cocos
- lapte de cocos și fructe locale: papaya, mango, pepene galben, durian și jackfruit.

Găsiți o sursă de inspirație și savurati cu o experiență fantastică de gătit in compania unor bucătarii profesioniști la cursurile noastre de gatit thai!
Alăturați-vă acestei călătorii gustoase thailandeze la CulinaryOn!