Stiri

Cum prepari cea mai buna pizza, invata de la CulinaryOn

Stiinta a devenit prietena tuturor in momentul uneia dintre cele mai mari descoperiri. Atunci cand o echipa de cercetatori a anuntat ca au descoperit un al saselea gust, prin care se explica de ce oamenii adora pizza, pastele si cartofii prajiti. Acest al saselea ”simt”, spun oamenii de stiinta, stimuleaza dorinta noastra de a consuma carbohidrati. Pana la fabuloasa descoperire se credea ca oamenii au capacitatea sa detecteze doar cele cinci gusturi de baza: dulce, sarat, amar, acru, umami (bucuria de a gusta sosurile fermentate). Acest al saselea gust, denumit de cercetatori ”starchy” este dat de abilitatea papilelor de pe limba de a comunica cu anumite zone ale creierului, care isi intensifica activitatea, deoarece depisteaza acele substante din carbohidrati care ofera energie suplimentara corpului nostru. Nu-i asa ca este fascinant?

Testele au fost serioase, nu asa oricum. Daca pana la aceasta descoperire fabuloasa se credea ca avem capacitatea de a detecta doar zaharul din carbohidrati, in timpul testelor efectuate de oamenii de stiinta participantilor li s-a oferit o solutie care bloca acei receptori de dulce. Cu toate acestea, dupa ce au gustat alimente cu carbohidrati subiecti au putut identifica gustul. Asa s-a ajuns la un al saselea gust. Deci avem o scuza excelenta atunci cand poftim sa mancam o pizza. Totul este stiinta. Deci practic corpul nostru simte nevoie de mai multa energie. Si cine suntem noi sa il privam de asa ceva?!? Dubla misiune indeplinita: mai multa energie si fericirea maxima pe care o poti obtine cand mananci o felie de pizza cu multa branza care se intinde asa. Ca sa citam niste clasici in viata: Curcubee pe cerul gurii!

Iar cei carora nu le place pizza cred ca nu ar fi gresit sa ii catalogam ciudati! Hey, cum e posibil ca unei fiinte umane sa nu ii placa pizza. Nu exista asa ceva! Gata am decretat. Plecand de la acest adevarul universal trecem la urmatorul nivel, cel al avansatilor. Cum sa prepari cea mai buna pizza?!? Daca vrei ca rezultatul sa fie pe masura atunci ar trebui sa te lasi invatat de profesionisti, de cei mai buni.

Cei din echipa CulinaryOn te asteapta la ei ca sa inveti sa prepari cea mai buna pizza. Printre tematicile de teambuilding culinar pentru firme pe care le propun cei de la CulinaryON se numara si Active Adventure, care va va conduce intr-o aventura culinara printre aromele italiene (pizza in mod special) explorand, in aceelasi timp, cultura si istoria acestui poporul. In timp ce veti invata cum se face pizza ca la mama ei acasa cei care va vor fi ghizi vor impartasi secrete, respectiv, detalii interesante despre ingredientele folosite.

Deci cum prepari o pizza buna, de sa te lingi pe degete? Prima regula, blatul trebuie sa fie pregatit cu mainile tale, din cea mai buna faina, pe care ai plamadit-o asa cum facea bunica ta (nu chiar cum o facea cu cozonacul, dar pe aproape). Pentru blat ai nevoie de apa, drojdie, faina si sare, poate si putin ulei de masline, dar nu foarte mult. Dupa ce amesteci cele 4 - 5 ingrediente (1 lingurita de drojdie uscata, un sfert de cana de apa la temperatura camerei, 2 cani de faina si jumatate de lingura de sare - . P.S. Nu uita ca trebuie sa dizolvi drojdia in apa), poti framanta si lasi aluatul la dospit chiar si o ora. Sau poti sa il pui la congelat pentru a-l avea data viitoare.

Ce ingrediente sunt recomandate? Depinde de preferinte. Dar e bine de stiut ca prima data se pune sosul de rosii. Daca tot ai preparatul blatul in casa, poate ar fi bine sa faci tot tu sosul si sa nu folosesti un ketchup de la magazin. Amesteca sosul cu putin zahar, sare, piper si alte prafuri magice. Dupa care se pune branza, de preferinta mozzarella. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Dupa care, in functie de preferinte: rosii, ardei, salam si alte ingrediente. Daca preferi pizza cu ciuperci, de exemplu, atunci e bine sa stii ca trebuie sa o tii mai mult in cuptor. Temperatura cuptorului ar trebui sa fie undeva la 220 de grade.

Si acum niste trucuri care te vor ajuta sa prepari cea mai buna pizza.

Nu te zgarci cu sarea din aluat. Da, e chestie de finete, nici prea multa, dar nici prea putina. E un ingredient care ii da gustul.

Intinde blatul cat de bine poti. Nu te zgarci la miscari. Este esential si va face diferenta.

Rosiile proaspete nu sunt recomandate, fie vor lasa prea mult sos, fie nu vor avea timp sa se coaca suficient. Care este alternativa? Taie bucatele rosia, dupa ce ai bagat-o in apa clocotita si i-ai curatat coaja, dupa care o fierbi foarte putin cu busuioc, sare, ulei de masline, piper si usturoi.

Daca vrei sa duci pasiunea la un alt nivel ai putea sa iti cumperi piatra pentru coacere pizza. Ofertele sunt foarte multe, depinde de tine ce vrei sa alegi.

Vinul de casa merge de minune cu o bucata de pizza. Incearca! Nu te lasa amagit de ceea ce stii deja, ca e mai buna cu bere.

Acum, dupa ce ai aflat toate aceste secrete cu ajutorul carora vei prepara cea mai buna pizza iti dorim pofta buna, pentru ca nu-i asa atunci cand corpul are nevoie de energie nu te poti opune foarte mult.