Stiri

CulinaryOn. Travel & Hospitality Awards

Astazi am primit confirmarea prin care CulinaryOn Hangar SRL a fost premiat cu “Experienta unica a anului” e catre THA - Travel and Hospitality Awards.
...

Cum prepari cea mai buna pizza, invata de la CulinaryOn

Stiinta a devenit prietena tuturor in momentul uneia dintre cele mai mari descoperiri. Atunci cand o echipa de cercetatori a anuntat ca au descoperit un al saselea gust, prin care se explica de ce oamenii adora pizza, pastele si cartofii prajiti. Acest al saselea ”simt”, spun oamenii de stiinta, stimuleaza dorinta noastra de a consuma carbohidrati. Pana la fabuloasa descoperire se credea ca oamenii au capacitatea sa detecteze doar cele cinci gusturi de baza: dulce, sarat, amar, acru, umami (bucuria de a gusta sosurile fermentate). Acest al saselea gust, denumit de cercetatori ”starchy” este dat de abilitatea papilelor de pe limba de a comunica cu anumite zone ale creierului, care isi intensifica activitatea, deoarece depisteaza acele substante din carbohidrati care ofera energie suplimentara corpului nostru. Nu-i asa ca este fascinant?
...

Cele mai bune paste: invata cum sa le gatesti de la CulinaryON!

Pastele au devenit populare si printre romani. Daca in vremea comunistilor stiam doar de macaroane, intre timp, o data cu democratia, cu calatoriile noastre peste hotare, cu democratizarea si extinderea informatiei am devenit consumatori regulati de paste. Potrivit documentelor pastele ar fi aparut unde in secolul al XIII –lea cand Marco Polo le-ar fi adus in Italia dupa ce s-a intors dintr-o calatorie din China. Momentul a fost consemnat in Cartea Minunilor lumii. Alte teorii sustin ca pastele sunt dateaza din vremuri si mai indepartate, Etruscii erau cei care combinau cerealele cu apa, dupa care o consumau.
...

Invata sa gatesti cel mai bun desert alaturi de CulinaryOn

Din fericire sau nefericire pentru noi avem un singur stomac, de care evident ca trebuie sa ne ingrijim, si in limitele bunului simt si al kilogramelor care se potrivesc indicelui nostru corporal, sa ne bucuram de micile placeri ale vietii, de frisca, de ciocolata, de gemuri, prajituri si torturi.
...

Top 10 seminarii culinare din Romania

Gurmanzii sunt o categorie aparte. Ei apreciaza mancarea buna, explozia de arome, de gusturi, aranjamentul in farfurie. Cand vorbesti despre mancare in ziua de astazi nu e ca si cum ai face comentarii ca acum 100 de ani. Lucrurile s-au schimbat in acest domeniu, au evoluat, s-au rafinat. Nu li se mai spune bucatari, ci chef.
...

Invata sa gatesti cea mai buna friptura de porc alaturi de CulinaryOn

Acum mii de ani oamenii vanau animale ca sa se poata hrani. Pe langa radacini si ce le pica de prin copaci au realizat ca au nevoie de ceva mai consistent. Si uite asa au ajuns sa consume carne. in zilele noastre este deja celebra zicala: cea mai buna leguma este porcul.
...