Stiri

Jocuri de teambuilding amuzante: 10 idei

Jocul nu isi gaseste locul la munca. Un curent de gandire. Jocul e pentru copii, munca e pentru adulti. Joaca nu isi gaseste loc acolo unde seriozitatea si responsabilitatea ar trebui sa fie cuvintele de ordine. Dar acest mod de gandire se poate dovedi a fi cu timpul unul falimentar.

Pentru ca adultii echilibrati sunt cei care nu uita cum e sa fie copii in suflet, sa isi pastreze un dram de inocenta copilaresc, sa spere, sa viseze. Pe de alta spiritul ludic este un aliat de nadejde in procesul creativ, deci de ajutor celor profeseaza in acest domeniu.

Da, jocurile nu trebuie excluse din viata adultilor. Mai ales atunci cand e vorba de echipa cu care iti petreci 8 ore timp de 5 zile in acelasi loc. E ca intr-o familie, iar ”jocurile” strategice sunt o strategie de supravietuire. Pentru a reduce stresul e recomandata participarea la teambuilding-uri in care fiecare sa il cunoasca pe celalalt mai bine. Dincolo de momentele de relaxare pentru un teambuilding reusit, care sa aduca rezultate, nu doar barfe, e nevoie ca echipa sa fie provocata la joaca. Iata o lista de 10 jocuri amuzante care pot fi organizate in cadrul unui teambuilding.

  1. Gatitul ca o joaca

Gatitul este distractiv! No way!!!??? Depinde unde se desfasoara. Daca e dupa o zi lunga si stresanta, poate preferi sa adormi nemancat. Dar e altceva sa gatesti alaturi de colegii de birou, sa faceti din asta o joaca cu adevarat. Cei de la CulinaryON, care detin cel mai mare studio culinar din Europa si Asia, organizeaza astfel de teambuildinguri. Participantii primesc bauturi de bun venit si aperitive, dupa care trec la prepararea unei mese cu 3 feluri de mancare, sub indrumarea unui chef profesionist. Si joaca nu se opreste aici, ci continua cu multe alte surprize pe care nu le puteti rata.

  1. Activity

Un joc distractiv care va fi pe placul participantilor. Jocul este despre colaborarea in echipa, despre folosirea talentelor pe care le au fiecare. Cei care joaca Activity descriu cuvinte in trei moduri: verbal, mimand sau desenand. O sa va treziti pusi in fata unor situatii inedite, mai ceva ca pe vremurile cand jucati in spatele blocului telefonul fara fir.

  1. Tara, tara vrem ostasi

Sa speram ca de acest joc isi aduc aminte cat mai multi. Este unul dintre jocurile simbol ale millenialor de astazi. Se lasa uneori cu julituri in coate si genunchi, dar merita. Asa se masurau fortele si se stabilea ierarhia la locul de joaca. Poate in adultii pe care il vor juca se va trezi si un sentiment de patriotism, tara are ostasi de nadejde. Ma rog, daca vi se pare mai motivant puteti striga: Firma are nevoie de ostasi! Numai sa nu fie vreo raca mai veche intre departamente, ca nu se stie niciodata la ce se poate ajunge.

  1. Mima

La mima ai doua variante: ori esti bun, ori nu! Bine, fie, conteaza foarte mult si cu cine esti in echipa. Dar mima este mereu distractiva. Si daca vreti sa va puneti oponentii in dificultate atunceti propuneti sa fie mimat cuvantul TIRANT. Da, exact asa TIRANT. In maximum 5 minute. Dupa ce incercati sa ne scrieti si noua. Suntem curiosi ce iese.

  1. Competitie de lego

Nu doar copiii se pot juca cu lego. Nu, nu, nu! Si adultii o pot face, cu foarte mare talent. Deci hai la competitie de construit orase, tari si alte proiecte futuriste, din piese de lego. Echipa cea mai buna poate castiga viitorul proiect.

  1. Jocuri medievale – tras cu arcul, lupte cu sabii

Regii, reginele, palatele si viata de la palat au fost si sunt un subiect de fascinatie pentru multe generatii. Milioane de fetite din lumea intreaga s-au visat printese, in timp ce baietii s-au luptat cu sabii. Pentru a schimba cateva ore din viata colegilor atunci puteti sa organizati un teambuilding cu tema jocuri medievale.

  1. Star wars

Un intreg imperiu financiar se afla in spatele Star Wars. Si nu doar atat, e un cult, religie, stil de viata. Daca aveti colegi si colege fascinate de fenomenul Star Wars puteti incerca cosplay. O sa fie foarte interesant. Cei buni, contra cei rai. Suntem curiosi din ce o sa faceti navele. Cu sabiile laser va descurcati sigur, le ”furati„ de la pustii vostri.

  1. Treasure hunt

Vanatoare de comori in echipa va crea coeziune. Trebuie sa colaborati, sa gasiti indiciile necesare pentru a castiga in fata adversarilor, pentru a evada din capcanele care va ies in cale.

  1. Prezinta-l pe celalalt

Este vorba despre un joc de cunoastere: sa te pui in papucii celuilalt. A doua zi de dimineata, cand se strange toata echipa in loc de prezentarea clasica, in care fiecare vorbeste despre sine, jocul consta in schimbul de roluri. Fiecare trebuie sa il prezinte pe cel de langa el. Astfel participantii vor face un efort, iar cei care conduc jocul isi vor da seama cat de atenti sunt, cat de bine se cunosc cei din echipa intre ei si care sunt rolurile lor in firma.

  1. Jocuri de incredere

Increderea este unul dintre elementele cele mai importante cand e vorba de munca in echipa. seful are incredere ca subordonatii lui vor duce la indeplinire sarcinile care ii sunt trasate pentru ca rezultatul final sa fie unul satisfacator.

De aceea jocurile de incredere au menirea sa intareasca coeziunea echipei. Da, poate parea periculos sa fie nevoie sa ai incredere in niste oameni pe care ii stii prea putin, dar merita incercarea. Un exemplu de joc de incredere, unul clasic, e cel in care unul dintre participanti se urca pe un obiect mai inalt si se lasa liber sa cada in plasa de brate construita de restul colegilor. Un alt joc de incredere, putin riscat, poate fi adevar sau provocare. Regulile pot fi stabilite de cei care participa, ca la final sa nu existe scandaluri sau sa fie dezvaluite informatii